Kakovostni podatki so temelj vsake ESG-strategije

Kakovostni podatki so temelj vsake ESG-strategije

Deli novico

Zbiranje in upravljanje kakovostnih podatkov sta temeljnega pomena za ustvarjanje in izvajanje strategij ESG ter spodbujanje nenehnega izboljševanja na področju ESG-praks tudi v nepremičninskem sektorju

Podatki v nepremičninskem sektorju so vse bolj prepoznani kot ključni dejavnik, ki omogoča informirano odločanje. Vendar je zbiranje teh podatkov še vedno izziv. Da bi ga premagali, bi morali lastniki in upravljavci nepremičnin dati prednost implementaciji nepremičninskih platform. Z uporabo tehnologij interneta stvari (IoT), povezljivosti v oblaku in orodij za analitiko na osnovi umetne inteligence (AI) lahko vzpostavijo neprekinjen tok podatkov. S povezovanjem teh podatkov s finančnimi podatki iz programske opreme za načrtovanje virov podjetja (ERP) in vsemi podatki o pametnih tehnologijah stavb pa lahko dobijo veliko število novih kombiniranih kazalnikov uspešnosti. To integracijo omogoča pridobivanje vpogledov v realnem času, kar omogoča agilno odločanje, optimizacijo operativne učinkovitosti in načrtovanje strategij.
Pomembno je izbrati ustrezno platformo za upravljanje nepremičnin in prepoznati, da so podatki ključni v današnjem nepremičninskem sektorju. Z uvedbo uporabniku prijazne platforme lahko lastniki in upravljavci premoženja brez težav uporabljajo svoj nepremičninski portfelj, kar prinaša pomembne prihranke pri času in stroških. Odločitev za platformo, ki temelji na spletni in oblačni tehnologiji, omogoča uporabnikom prožen dostop do ključnih podatkov kadarkoli in kjerkoli, z uporabo katerekoli naprave. Poleg tega oblačna infrastruktura zagotavlja varno in centralizirano shranjevanje podatkov, kar varuje dragoceno sredstvo – podatke.

A so podatki pomembni tudi pri upravljanju nepremičnin, saj zagotavljajo vpogled lastnikom nepremičnin ali upraviteljem portfeljev in s tem pomagajo pri sprejemanju odločitev glede premoženja. V preteklosti se je nepremičninski sektor močno zanašal na ‘izkušnje’ in ‘intuicijo’ zaradi omejene razpoložljivosti podatkov. Ni treba poudarjati, koliko napačnih odločitev je bilo sprejetih zaradi nezanesljivih podatkov.

Podobne novice

Stopite v stik z nami

In pridobite podrobne informacije