Mednarodno sodelovanje na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Mednarodno sodelovanje na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Deli novico

Podjetje Imagine d.o.o. sodeluje pri projektu StoryTeller, kateri strmi k usposabljanju oseb, ki jim grozi socialna izključenost in predstavlja način pripovedovanja na eni in poslušanja na drugi strani več udeležencev, kjer si lahko iz pridobljenih pripovedovalčevih izkušenj in spoznanj izboljšamo socialno vključitev in položaj.

 

Projekt: StoryTeller

Polni naslov: Empowerment of persons under risk of exclusion throuh development of storytelling professional training in under-equipped EU countries.

Program: Erasmus +, Strateško partnerstvo na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja, http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/

 

Vsebina: Projekt StoryTeller se navezuje na področje pripovedovanja zgodb, ki ima predvsem v severnih evropskih državah dolgoletno tradicijo. Namen projekta je razvoj učnega načrta z zbranimi postopki, teorijami in metodami pripovedovanja zgodb. Storytelling strmi k usposabljanju oseb, ki jim grozi socialna izključenost in predstavlja način pripovedovanja na eni in poslušanja na drugi strani več udeležencev, kjer si lahko iz pridobljenih pripovedovalčevih izkušenj in spoznanj izboljšamo socialno vključitev in položaj.

V projektu StoryTeller projektni partnerji razvijamo nov program za nadaljevanje poklicnega izobraževanja in usposabljanja za strokovnjake s tega področja. Razvoj vključuje interaktivno platformo, namenjeno strokovnim in socialnim delavcem, učiteljem, mentorjem, prostovoljnim delavcem ogroženih skupin, idr.

V sklopu razvoja projekta je na spletni strani pod rezultati projekta objavljen dokument ST Compendium, ki opisuje temelje za dolgoročni in uravnotežen razvoj poklicnega pripovedovanja zgodb v manj razvitih evropskih državah.

 

Spletna stran: http://www.learnstorytelling.eu

 

Partnerji projekta:

BBRZ Österreich: http://www.bbrz.at/

CERES EUROPE (NI) Ltd.: http://cereseurope.com/

EOLAS S.L.: http://www.eolas.es/8301.html

OZARA storitveno in invalidsko podjetje d.o.o.: http://www.ozara.si/

THE STORYBAG: http://www.storybag.nl/

UNIPOSMS: http://www.uniposms.it/

IMAGINE: http://www.imagine.si/

 

Trajanje projekta: 2016-2019

Podobne novice

Stopite v stik z nami

In pridobite podrobne informacije